Sportina Group u Hrvatsku investira 7 milijuna eura

Sportina Group je tvrtka koja posluje u sedam zemalja u regiji, a nudi neke od najpoznatijih modnih brendova kao što su Armani, Burberry ili D&G. Za nekoliko dana svoje će trgovine otvoriti i u Zagrebu i Splitu, piše Poslovni dnevnik.

 

U zagrebačkom Arena Centru Sportina će imati trgovinu od 2150 metara kvadratnij, a u splitskom City Centru One od 1300 metara kvadratnih. U te dvije nove trgovine zaposlit će se stotinjak ljudi, a direktor marketinga Arthur Mužić navodi kako se prijavilo čak i više od tisuću kandidata.

Trgovine su velike kvadrature zbog novog pristupa shop in shop, odnosno ''trogovine unutar trgovine'' sa središnjim catwalkom za promoviranje robe.

Zagrebačka će trgovina Sportinu koštati četiri milijuna eura, dok će splitska koštati tri milijuna eura. Situacija na tržištu natjerala ih je da svoje trgovine otvaraju samo u velikim trgovačkim centrima jer je jedino u njima moguće pronaći prostore od 2000 metara kvadratnih. Kriza na Sportinu nije utjecala kao na druge jer je brzo reagirala i amortizirala udarac, navodi Poslovni dnevnik.

Sportinu je osnovao Bahtijar Bajrović prije dvadesetak godina, otvorivši trgovinu na Bledu. Danas je Sportina trgovački div, s više od 200 miljuna eura prometa i više od 1700 zaposlenih u cijeloj regiji. Također je zastupnik za više od 70 različitih brendova.

(SJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 10.2.2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox