Štedišama Credo banke do sada isplaćeno 130 milijuna kuna

Isplata osiguranih depozita štedišama splitske Credo banke u likvidaciji teče bez većih problema, ukupan iznos do sada isplaćenih osiguranih depozita je nešto iznad 130 milijuna i uključuje 843 isplaćenih štediša, izvijestili su iz Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Prema zadnjim informacijama, otprilike trećina njih svoj novac ostavlja i dalje u bankama, kažu iz DAB-a. Isplata osigurane štednje do iznosa od 400 tisuća kuna štedišama splitske Credo banke koja je završila u prisilnoj likvidaciji počela je jučer na šalterima Hrvatske poštanske banke i Croatia banke.

Po podacima DAB-a pravo na isplatu osiguranih depozita (do iznosa od 400 tisuća kuna) ima ukupno 10.048 građana te 20 pravnih osoba-malih poduzetnika.

Ukupni depoziti fizičkih osoba kod Credo banke iznose 608 milijuna kuna, od čega će DAB građanima po osnovu osigurane štednje isplatiti 420 milijuna kuna. (Hina/jk) 

 

U DAB-u napominju da štediše Credo banke u likvidaciji mogu doći na šaltere Croatia banke i HPB-a gdje ih čekaju svi potrebni obrasci među kojima je i zahtjev za isplatu obeštećenja koji trebaju potpisati i uz isprave kojima dokazuju identitet i temelj za potraživanje obeštećenja, podići svoj novac ili ga staviti na račun. Isplata fizičkim osobama obavlja se u gotovini ili prijenosom na račun, a isplata trgovačkim društvima te neprofitnim institucijama prijenosom na račun. Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu osigurane štednje je dvanaest mjeseci od dana objave poziva to jest od jučer.

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox