"Studenac" preuzima Kerumove trgovine?

Prema neslužbenim informacijama, Željko Kerum prodao je najveći dio, a možda čak i sve preostale samoposluge: njih 14 preuzima Studenac, koji je već postao vlasnik dućana na Brdima u kojemu je ranih devedesetih Kerum i započeo poslovni uzlet, a odnedavno i Kerumova marketa u Dujmovači.

Do kraja tjedna Studenac preuzima šest trgovina, a do kraja mjeseca još šest. Kako je Kerumu nakon zadnje rasprodaje nekad moćnog trgovačkog lanca ostalo, po prilici, 25 samoposluga, bez 14 koje prelaze u Studenčevo okrilje, imat će ih desetak, a i one bi, ili su možda već, mogle promijeniti vlasnika.

Ovu informaciju potvrdila su nam tri izvora, a jedan od njih kaže kako odnedavno u Kerumovoj tvrtki obavještavaju preostale dobavljače da su prodali sve samoposluge.

To bi značilo i krah plana spašavanja dijela Kerumova trgovačkog biznisa, po kojemu je prije nekoliko mjeseci veći dio preostalih samoposluga izdvojen iz prezadužene i blokirane tvrtke Kerum d.o.o. u Kerum trgovinu, osnovanu prije dvije godine, čiji je direktor Željkov brat Jure.

No, to očito nije dalo željene učinke, jer je pritisak sve brojnijih vjerovnika na onemoćale ostatke trgovačkog lanca Kerum bio presnažan, piše slobodnadalmacija.hr.

Budući da Kerumi uglavnom ne komuniciraju s novinarima, nismo uspjeli doznati hoće li i supermarket u Lori promijeniti vlasnika. Ćakule kažu da će prijeći u Konzumovo vlasništvo, no iz tvrtke Ivice Todorića nedavno su demantirali nakanu preuzimanja Kerumovih dućana. (sh)

 

 

Foto:Tino Juric/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox