TDR do kraja 2012. godine otvara tvornicu u Iranu

Tvornicu duhana Rovinj, koja djeluje u sastavu Adris grupe muče iste brige kao i druge kompanije koje posluju na Bliskom istoku, poput Ine koja ima naftna polja i Siriji zbog čega pozorno prate razvoj situacije u toj regiji, piše Poslovni dnevnik.

Iran je od posbenog interesa za TDR budući da u toj zemlji do kraja ove godine planiraju otvoriti tvornicu.

Predsjednik TDR-a Davor Tomašković je istaknuo kako projekt gradnje TDR-ove tvornice u Iranu teče po planu te da krajem godine započinju s proizvodnjom. Objašnjava kako već dvije godine plasiraju svoje proizvode u Iran te da uz problem s iranskom alutom koja je devalvirala imaju i određenih poteškoća s naplatom potraživanja.

U Adris grupi nisu željeli reći koliki iznos ne mogu naplatiti već su istaknuli kako tvornicu u Iranu planiraju otvoriti do kraja 2012. godine što je u skladu s rokovima.

Ova investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a tvornica će imati kapacitet od šest i pol milijardi komada cigareta godišnje, što je polovica sadašnje proizvodnje u Kanfanaru.

TDR je u prvih devet mjeseci 2011. godine imao 12 posto manju prodaju u odnosu na isto razdoblje godinu prije, pri čemu je gotovo 60 posto prihoda ostvareno na izvoznim tržištima. (jk)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 13. ožujka 2012.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox