TDR rekordno u BiH

Tvornica duhana Rovinj (TDR) je u 2010. ostvarila rekordnu prodaju cigareta u BiH. Prodano je više od 3,6 milijardi komada cigareta, što je godišnji rast prodaje od 15%, čime je učvršćena liderska pozicija s tržišnim udjelom većim od 38%, prenosi seebiz.eu.

Rekordno povećanje prodanih količina nije pratio rekordan rast prihoda jer je TDR, uvažavajući ekonomsku situaciju i rastuću krizu, donio odluku o zadržavanju postojeće razine cijena nauštrb vlastitih prihoda i zarade. Tako su tokom 2010. cijene najprodavanijih brendova TDR-a 'Ronhilla' i 'Walter Wolfa' ostale nepromijenjene. Takvu cjenovnu politiku TDR nastavlja i u 2011. pa su početkom ove godine cijene proizvoda minimalno korigirane, odnosno znatno su manje od promjena koje diktiraju izmjene akciznog sistema - kazao je predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković, navodi seebiz.eu.

U 2010. je na BiH tžištu lansirano 12 novih proizvoda TDR-a, među kojima  je i 'Ronhill Unlimited', prvi duhanski brand koji uvodi QR tehnologiju. Unatoč tome što je 2010. bila rekordna ostvaren je prihod za 8% manji u usporedbi s 2009., a iznosi 39 milijuna eura.(mš)

 

Izvor: www.seebiz.eu

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox