Terme Tuhelj najavile gradnju novog hotela s kongresnim centrom

Na održanoj zajedničkoj godišnjoj press konferenciji Terme Olimia i Terme Tuhelj, predstavljeni su poslovni rezultati za tekuću godinu i najavljeni novi planovi, među kojima je posebna pozornost posvećena gradnji novog hotela 4* s kongresnim centrom u Termama Tuhelj u idućoj godini.

 

Buduće projekte predstavili su Zdravko Počivalšek, direktor Terme Olimia, Ivana Kolar, direktorica Terma Tuhelj i Vasja Čretnik, direktor marketinga i prodaje Terma Olimia i Terma Tuhelj.

Terme Tuhelj u 2011. godinu ulaze s novom investicijom u visini od 12 milijuna kuna, koja se odnosi na izgradnju novog hotela 4* koji će se nadovezati na postojeći te na preuređenja dijela postojećeg hotela i recepcije. Terme Tuhelj kao vodeći centar hrvatskog kontinentalnog turizma i generator razvoja turizma u Krapinsko-zagorskoj Županiji, na takav su se korak odlučile kako bi udovoljile zahtjevima tržišta, sve većem broju gostiju, kako poslovnih tako i gostiju orijentiranih prema wellness i spa ponudi.
Novi smještajni kapaciteti uključivat će 130 dvokrevetnih soba (od čega 12 apartmana) te moderan polivalentni kongresni centar za prihvat cca 450 osoba (djeljivo u manje dvorane). U sklopu projekta proširit će se i postojeći wellness centar izgradnjom dodatnih sauna. Planirani završetak investicije je početkom 2012. godine.

 

Porast broja gostiju iz BiH i Srbije

 

Nastavno na ostvarene poslovne rezultate, Terme Tuhelj je u razdoblju od siječnja do listopada 2010. godine posjetilo 18.720 gostiju, čime je ostvaren broj od 47.226 noćenja, pri čemu je najveći porast zabilježen kod gostiju iz BiH i Srbije. U Termama Olimia pak za isto razdoblje bilježe porast od 8% više gostiju nego u istom razdoblju prethodne godine.

Tijekom ove godine Hotel Terme Tuhelj je već 4. godinu za redom proglašen najboljim hotelom s 3* u kontinentalnom dijelu Hrvatske od strane HGK, a zahvaljujući dodatnoj kategorizaciji hotel je dobio i posebnu kategoriju kao wellness hotel. Terme Tuhelj primile su i priznanje Best Buy Aword za wellness i kupalište, kao destinacija s najboljim omjereom cijene i kvalitete u Hrvatskoj po mišljenju korisnika. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox