Teški najavio profitabilniju godinu za adriatica.net Grupu

Turistička adriatica.net Grupa prošle je godine i dalje bila u restrukturiranju, što je utjecalo na njeno operativno poslovanje te ostvarenje 6 do 7 posto manjih prihoda u odnosu na godinu prije, a s obzirom da je završetak restrukturiranja planiran do kraja travnja ove godine očekuje se da će ova godina za tu Grupu biti profitabilnija, doznaje se od predsjednika Uprave te Grupe Borisa Teškog.

Objasnivši da su manji prihodi prošle godine posljedica gašenja nekih aktivnosti, ali najviše pada prodaje na putovanjima iz Hrvatske i Slovenije prema Mediteranu i ostalim destinacijama u svijetu, Teški ističe da je taj segment bio najosjetljiviji i u smislu profitabilnosti i prihoda. Što se tiče tvrtki u sastavu adriatica.net Grupe Teški napominje da su u ovom trenutku sve operativno pozitivne, osim Atlasa u kojem je restrukturiranje nešto veće, a problemi nešto dublji. To će se, kako ističe, riješiti ove godine te bi Atlas također trebao postati profitabilan.

Velika očekivanja u tom smislu su i od lani pokrenutog programa razvoja regionalnog turizma Atlasa kojemu je cilj proširenje domaće turističke ponude, turistički razvoj pojedinih regija te produljenje sezone. Među tim programima su primjerice "U kraljevstvu vina Baranje i Srijema", "Zagreb", gastronomske i arheološke ture te drugi. Za najavljeni završetak restrukturiranja do kraja travnja ove godine trebat će još jedna dokapitalizacija i prodaja nekih segmenta biznisa, pri čemu detalje i iznose Teški za sada još ne može komentirati. Dodao je samo da će se u sklopu toga smanjiti i broj zaposlenih i to tako da će se većini od tog broja ponuditi drugačiji način na koji će raditi za kompaniju. (Hina/mš)

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox