Todorić prodaje Ledo Unileveru za 2 milijarde kuna?

Iz koncerna Agrokor poručili su kako je netočna informacija da Ledo prodaju Podravci, saznaje Poslovni dnevnik.

Informacija da Agrokor planira prodati Ledo te da za njega traži oko dvije milijarde kuna, odnosno oko 260 milijuna eura objavljena je jučer u Podravskom listu, a i Agrokor i Podravka su je demantirali. Iz Podravke su poručili kako prvo moraju srediti svoj proizvodni pogon i vidjeti na što će se fokusirati te da je prerano govoriti o akvizicijama, a ako ih i bude neće biti velike poput Leda.

Ivica Todorić ipak ima kupca za Ledo, a navodno je to veliki Unilever.

Ledo spreman za prodaju 

Iako u kupcu Leda još nema službenih potvrda, zato je poznato da je tvrtka dobro pripremljena za prodaju. Iz tvrtke su prošle godine poručili da razmatraju "različite opcije vezano za biznis sladoleda i smrznute hrane, koje eventualno mogu uključivati i prodaju". Priča oko prodaje Leda povezana je s namjerom Agrokora da kupi Mercatora, za što bi dijelom poslužio kapital od prodaje Leda.

Ledo je tijekom 2011. godine imao prihode od prodaje 1,2 milijarde kuna što je 140 milijuna kuna više u odnosu na godinu prije. Dobit tvrtke iznosila je 126,7 milijuna kuna, što je 25 milijuna kuna više nego godinu ranije. Treba istaknuti kako Ledo nema značajnije dugoročne obaveze osim prema povezanim tvrtkama unutar koncera, piše Poslovni dnevnik. (jk)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 20. ožujka 2012.
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox