Todorić ulazi u naftni biznis: Uz Superkonzume gradit će se crpke

Konzum je sve bliže realizaciji ideje benzinskih postaja uz svoje trgovačke centre, piše Večernji list.

Početkom ožujka u Vukovarskoj ulici u Zagrebu otvara se prva benzinska postaja, a do lipnja ove godine otvorit će ih se još nekoliko. Iz Agrokora su ranije najavljivali  da pripremaju provedbenu plansku dokumentaciju za gradnju 10 benzinskih postaja, no nije poznato dokle su došli u realizaciji planova. Todorića će navodno svaka od njih stajati najmanje milijun eura.

Konzumove benzinske postaje gradit će se kao novi samostojeći objekti na parkinzima Superkonzuma, a radit će na principu samousluge i bit će potpuno automatizirane.

Trend otvaranja benzinskih postaja uz supermarkete krenuo je iz SAD-a proširivši se na Europu. Ovaj koncept prakticiraju vodeći svjetski trgovački lanci, kao što je britanski Sainsbury, ASDA, Tesco, Safeway i drugi. 

Benzinske postaje uz trgovačke centre brzo su se našle među najprofitabilnijima u biznisu maloprodaje nafnih derivata.  Britanski supermarketi su na taj način uzeli 15 posto tržišta goriva, iako su rijeko imali cijene niže od konkurencije. U Konzumu još taje detalje te ostaje vidjeti koliko će stajati litra benzina. (jk)

 


Izvor: Večernji list, 20. veljačer 2012.
Foto:  Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox