Trend smanjenja plaća u Zagrebu

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 6.318 kuna, što je nominalno 1,5 posto ili 95 kuna manje od neto plaće za ožujak, pokazuju podaci koje je objavio Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

U odnosu na travanj prošle godine prosječna zagrebačka neto plaća za četvrti ovogodišnji mjesec bila je nominalno manja za 0,9 posto ili za 57 kuna.

Za prva četiri mjeseca ove godine prosječna neto plaća u Zagrebu iznosila je 6.353 kune i bila je nominalno veća za 0,9 posto nego za isto prošlogodišnje razdoblje.

Najniže neto plaće u Zagrebu za travanj ove godine bile su u uslugama povezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada, uređenju i održavanju krajolika, u iznosu od 3.128 kuna. U zaštitnim i istražnim djelatnostima prosječna neto plaća za travanj iznosila je 3.133 kune, a u proizvodnji odjeće 3.144 kune.

Među najslabije plaćenim djelatnostima u Zagrebu su i proizvodnja tekstila s 3.651 kunom, kože i srodnih proizvoda 3.631 kunu, prerada drva 3.336 kuna itd.

S druge strane, u dvama djelatnostima u Zagrebu prosjeci za travanj bili su veći od deset tisuća kuna. To su upravljačke djelatnosti - savjetovanje u vezi s upravljanjem sa 12.082 kune i promidžba (reklama i propaganda) i istraživanje tržišta s 11.075 kuna. (Hina/sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox