Trump u najvišu zgradu u Latinskoj Americi uložio 400 milijuna dolara

Američki multimilijarder Donald Trump otvorio je u srijedu u Panami najvišu zgradu u Latinskoj Americi, stambeni neboder s luksuznim hotelom visok 284 metra.

Izgradili smo najvišu zgradu u Latinskoj Americi i jednu od najviših na svijetu, rekao je Trump na svečanosti otvorenja. Neboder sa 70 katova u obliku jedra, koji podsjeća na hotel Burdž al Arab u Dubaiju, djelo je kolumbijskog arhitektonskog zavoda Arias Serna Saravia. Trump je u cijeli posao uložio oko 400 milijuna dolara. Trump Ocean Club International Hotel & Tower prvi je iz lanca Trumpovih hotela otvoren izvan Sjedinjenih Država.

U neboderu se nalazi i kockarnica, zatvoreni bazeni, trgovački centri, restorani, umjetničke galerije i panoramska terasa. Najjeftinija soba u hotelu košta 300 dolara po noćenju, a stanovi vrijede od četvrt do milijuna dolara.

Grad Panama, koji doživljava graditeljski bum, i prije se mogao pohvaliti dvjema najvišim zgradama u Latinskoj Americi, neboderima "The Point" (266 metara) i "Ocean Two" (246 metara). (Hina/jk)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox