Turisti ruše rate kredita

I švicarski turisti u Hrvatskoj ruše tečaj švicarskog franka. Čemu toliki optimizam? Prve rezervacije u domaćim turističkim tvrtkama porasle su do 30%! Kuna će biti još traženija ovog ljeta, dok će se strane valute topiti na jadranskom suncu. I tako sve do jeseni, kada će morati intervenirati Rohatinski zbog velikog priljeva deviza, piše Večernji list.

Maistra, najveća domaća turistička tvrtka ukupnog kapaciteta od 33 000 ležajeva, bilježi povećanje rezervacija za 30% u odnosu na lani. Iz rovinjske tvrtke naglašavaju kako se sezona priprema još u ljeto prije te da je sjevernoafrička kriza argument zlobnika. Buking u ovom trenutku potvrđuje spomenuta predviđanja i u fizičkom je smislu 30% bolji nego u isto vrijeme 2010. godine. Utjecaj sjevernoafričke krize na taj buknig teško je izolirano promatrati, međutim sigurno je da bi taj rast da nema navedene krize bio nešto manji - priznaje za Večernji list Predrag Grubić, glasnogovornik Adris grupe, vlasnice Maistre.

Skuplji last minute?

Predsjednik HUP-a u hoteljerstvu, Kristijan Šustar, nije krio da se porast rezervacije bilježi na svim lokacijama, a posebice na obali. Za Večernji list Šustar govori kako rano popunjavanje kapaciteta, povećava cijene last minute aranžmana. Možda se nećemo moći veseliti atraktivnim last minute prilikama, ali ljetna dijeta švicarca jako veseli. (mš)

Izvor: tiskano izdanje dnevnika Večernji list, 4. ožujka 2011., broj: 16 954
Foto: Goran Jakus/24sata

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox