U hladnoj Švicarskoj zamrznuli se milijuni franaka Mubaraka i Ben Alija

Švicarska vlada zaplijenila je "nekoliko desetaka milijuna" franaka koje su položili u švicarske banke svrgnuti predsjednici Egipta i Tunisa, ali nije zamrznula imovinu sadašnjih čelnika u sjevernoj Africi i Arapskom zaljevu.

 

Vlada pažljivo prati razvoj događaja u Libiji, Bahreinu i drugim državama u regiji, rekao je glasnogovornik vlade Andrea SimonazziVlada vrlo pažljivo prati situaciju, ali nisu donesene odluke (o daljnjem zamrzavanju). Iduća sjednica vlade je u srijedu - kazao je. Kada vlada odluči zamrznuti imovinu tada je na bankama da identificiraju tu imovinu i o tome obavijeste ministarstvo pravosuđa kako bi saznali što su našli.

Ranije ovoga mjeseca Švicarska je naredila zamrzavanje imovine koja bi mogla pripadati Hosniju Mubaraku ubrzo pošto je on dao ostavku na dužnost egipatskog predsjednika. Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u ponedjeljak da je u bankama zamrznuto "nekoliko desetaka milijuna" u vlasništvu Mubaraka kao i "nekoliko desetaka milijuna" franaka svrgnutog tuniskog predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox