Unatoč stečaju, dogovoreni projekti u Gredelju idu dalje

Predstavnici američke tvrtke Electro-Motive Diesel (EMD) dogovorili su danas sa stečajnim upraviteljem TŽV Gredelja Perom Hrkaćem nastavak projekta proizvodnje okvira izrade okretnih postolja, objavljeno je iz Gredelja.

Unatoč tomu što je 1. listopada otvoren stečaj nad TŽV Gredelj to neće utjecati na daljnji tijek već dogovorenih projekta u tvornici, ističu iz Gredelja.

S američkom tvrtkom EMD, koja je u vlasništvu kompanije Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc.), TŽV Gredelj trenutno ima ugovoren posao proizvodnje 104 okvira postolja za lokomotive, čija je ukupna vrijednost radova oko 15 milijuna kuna.

Novi početak

Ishod današnjeg sastanka s američkim partnerom, navodi se u priopćenju, "izrazito je važan zbog činjenice da uvjeti na svjetskom tržištu diktiraju sve veće potrebe za zavarenim izvedbama okvira okretnih postolja, gde TŽV Gredelj spada u vrlo uzak krug tvrtki koje su usvojile tehnologiju potrebnu za uspješnu proizvodnju".

Sukladno tome, dodaju, TŽV Gredelj i u budućnosti može očekivati daljnje narudžbe, "za što je nužan uvjet uspješno izvršenje trenutne narudžbe", .

U priopćenju se prenosi i izjava stečajnog upravitelja Pere Hrkaća koji se nada da je ovo novi početak za Gredelj te da će biti poticaj i drugim kupcima da im ukažu povjerenje i pruže nove šanse da rade i dokažu kako znaju napraviti proizvod kojeg tržište uistinu treba. (Hina/jk)

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox