Unilever povećao prihode na 13,4 milijardi eura

Britansko-nizozemski proizvođač robe za široku potrošnju izvijestio je da je zahvaljujući snažnom rastu na tržištima u razvoju zabilježio neočekivano snažan rast prihoda u trećem tromjesečju usprkos padu cijena u Europi. 

Prihodu su mu u promatranom razdoblju porasli 10,3 posto, na 13,4 milijarde eura. Ako se izuzme utjecaj akvizicija i slabijeg eura, bili su veći 5,9 posto, uz doprinos cijena od 2,4 posto te obujma prodaje od 3,4 posto. Prihodi na tržištima u nastajanju povećani su 12 posto i sada čine 55 posto ukupnih prihoda.

Tako je prodaja u Latinskoj Americi porasla 14 posto, zahvaljujući posebno snažnim rezultatima u Brazilu. U Europi povećana je samo 0,9 posto, što ipak predstavlja poboljšanje u odnosu na prethodna tri mjeseca kada se smanjila 2,2 posto.

U Unileveru napominju da očekuju daljnji rast cijena roba u predstojećem razdoblju ali predviđaju da će obujam prodaje i dalje rasti brže nego njihova tržišta. Takva je situacija u trećem tromjesečju zabilježena u Europi. Izvršni direktor Paul Polman ponovio je da kompanija ove godine očekuje više profitne marže. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox