Uprava Ingre: Nemoguće je da Đaković dosegne prag uspješnosti od 95 posto

Uprava Ingre u objavljenom mišljenju o ponudi za preuzimanje te tvrtke od strane Đuro Đaković Holdinga izražava rezervu o realizaciji dostizanja uvjetovanog praga uspješnosti koji je postavio Đaković o kupnji najmanje 95 posto dionica Ingre, a smatra kako je slavonskobrodski holding mogao ponuditi niži prag i osigurati kontrolni paket u Ingri te time svojoj ponudi dati veću mogućnost uspješne realizacije.

Uprava Ingre skreće pažnju da se prema podacima dostupnim iz Središnjeg klirinškog depozitarnog društva pod zalogom trenutno nalazi više od 5 posto redovnih dionica s pravom glasa Ingre, te je mišljenja da je shodno tome nemoguće doseći postavljeni prag uspješnosti od 95 posto od ukupnog broja dionica i to slobodnih od tereta, kako u svojoj ponudi zahtijeva Đuro Đaković, navodi se u mišljenju o ponudi za preuzimanje koje je Uprava Ingre objavila na Zagrebačkoj burzi.

Jedini član Uprave, odnosno direktor Ingre Igor Oppenheim namjerava zadržati dionice tvrtke kojima raspolaže, navodi se u mišljenju uz obrazloženje kako zbog navedenih razloga nije moguće ostvariti postavljeni prag za preuzimanje. Inače, po podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva o 10 najvećih dioničara Ingre, Oppenheim ima 5,71 posto dionica te tvrtke. Uprava Ingre smatra i da je slavonskobrodski holding mogao ponuditi niži prag uspješnosti i osigurati kontrolni paket te svojoj ponudi dati veću mogućnost uspješne realizacije, piše business.hr

Kako bi Ingra mogla koristiti bonitet Đuro Đaković Holdinga u pogledu razvoja svog poslovanja, Uprava Ingre smatra da je Đaković mogao ponuditi prag uspješnosti niži od 95 posto, te na taj način i nadalje osigurati kontrolni paket u Ingri kao novoj članici grupe ponuditelja, a ovoj ponudi dati veću mogućnost uspješne realizacije, navodi se uz ostalo u dijelu mišljenja o namjeri Đakovića u pogledu budućeg poslovanja Ingre.

Ingra: Đuro Đaković nije obrazložio što će napraviti u poslovanju

Uprava Ingre također smatra i kako Đaković nije detaljno eleborirao na koji će način pridonijeti unaprjeđenju poslovanja Ingre. Iz ponude je, navode, jasno da će Holding aktivno sudjelovati u financijskom restrukturiranju Ingre, no nisu obrazložene konkretne poslovne operacije koje bi poduzeo u pogledu budućeg poslovanja Ingre. Uprava Ingre također navodi kako ne postoji sporazum članova Uprave Ingre i Đuro Đaković Holdinga u vezi s ponudom za preuzimanje. Za cijenu koju Đaković nudi u svojoj ponudi i koja iznosi 6 kuna po dionici u Ingri smatraju da je u skladu sa zakonom i da je primjerena.

Uzimajući u obzir i činjenicu da Ingra još uvijek posluje u gospodarskim prilikama koje, kako u Hrvatskoj tako i u okruženju, zahtijevaju potrebu za pronalaskom modela kojim bi se osigurala stabilnost Ingre, tj. nastoje se izbjeći negativne posljedice kao što su nezaposlenost, nelikvidnost, smanjenja ulaganja, gubitak aktualnih inozemnih projekata, Uprava Ingre smatra da je ponuđena cijena primjerena, navode uz ostalo iz Ingre. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox