Usluga e-računa putem internet bankarstva očekuje se krajem godine

Financijska agencija (Fina) i tvrtka Računi.hr d.o.o. u suradnji s bankama rade na uspostavi jedinstvene infrastrukture za isporuku i plaćanje e-računa u internetskim bankarstvima korisnika, a tržišna dostupnost usluga e-računa za krajnje korisnike putem internet bankarstva očekuje se krajem ove godine, izvijestili su iz Fine.

Uvjeren da su s tim poslom na dobrom putu uspostave i dostupnosti e-računa za sve građane u Hrvatskoj, član Uprave Fine Krešimir Kvaternik ističe i da je krajnji cilj pružiti novu, izuzetnu infrastrukturnu uslugu koja će omogućiti brže, jeftinije i učinkovitije poslovanje. Infrastruktura će omogućiti uključivanje i drugih informacijskih posrednika te će omogućiti čitav niz novih usluga vezanih za primanje e-računa i uz to vezana plaćanja. Direktor tvrtke Računi.hr Damir Sabol povodom tog posla s Finom naglašava kako će Računi.hr kreirati tehnologiju i infrastrukturu koja omogućuje uvođenje usluge e-Računa u banke, a tvrtkama povezanima u sustav jednostavno izdavanje računa elektroničkim putem.

E-računi su potpuna zamjena za račune u papirnom obliku te umjesto u poštanski sandučić korisniku stižu u elektroničkome obliku unutar internet bankarstva ili korisničkoga portala. Taj se sustav gradi u partnerstvu s bankama koje su važan kanal za pružanje usluge e-Račun, pri čemu se plaćanje vrši vrlo jednostavno jednim klikom miša u internet bankarstvu ili odabirom opcije plaćanja na zaslonu mobilnoga telefona. Usluge e-računa će izdavateljima računa sniziti troškove slanja računa, a građani će njegovim korištenjem štedjeti vrijeme te lakše i jednostavnije obavljati plaćanja. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox