Uspješni rezultati u 2010. za Baloise grupu, vlasnika Basler osiguranja Zagreb

Baloise grupa u čijem je vlasništvu i Basler osiguranje Zagreb ostvarila je uspješne poslovne rezultate u 2010. godini: dobit je porasla za 3,7% na 436,7 milijuna švicarskih franaka. Premijski volumen je porastao za 3,7%, dok je ukupna solventnost visokih 224 posto.

„Baloise grupa postigla je izvrsne rezultate i ojačala je svoju tržišnu poziciju u prilično nestabilnim vremenima punim poslovnih izazova. Rast viši od tržišnog prosjeka u gotovo svim zemljama gdje je Baloise grupa prisutna, jasno pokazuje da naši klijenti prepoznaju kvalitetu naših usluga i proizvoda te da postajemo dio njihove budućnosti. Bilanca Baloise grupe jedna je od najsnažnijih u Europi, a naši pozitivni rezultati godinu za godinom opravdavaju povjerenje naših klijenata i dioničara.“ – rekao je Martin Strobel, predsjednik Uprave Baloise grupe.

 Nakon što je u Basler osiguranju Zagreb završio proces integracije, ta članica Baloise grupe usmjerila je svoj fokus na reorganizaciju i optimizaciju poslovanja. Poslovni rezultati značajno su bolji u usporedbi s proteklom godinom. Zadržana je tržišna pozicija na polju neživotnih osiguranja uz značajan rast u osiguranjima motornih vozila, dok je na području životnih osiguranja naglasak na poboljšanju i proširenju prodajnih kanala.

Nova strategija pozicioniranja branda pokazuje odlične rezultate

Početkom 2009. godine Baloise grupa predstavila je strategiju tržišnog pozicioniranja Grupe – Svijet sigurnosti. Cilj koncepta Svijeta sigurnosti je pokazati brigu za klijenta prije nego se šteta dogodi kroz kombinaciju kvalitetnih osigurateljnih rješenja te savjeta i proizvoda za prevenciju štete. Dodatni napredak postignut je korištenjem zajedničkog vizualnog identiteta i slogana „Jednostavno sigurni.“ kojeg su klijenti prepoznali i prihvatili kao znak cjelovite brige za osiguranika. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox