Velika Britanija razmišlja o izlasku iz EU

Zbog povećanog političkog pritiska u trenucima kada eurozona razmišlja o još većoj integraciji, britanski premijer David Cameron je kazao da bi birači u njegovoj zemlji mogli izaći na referendum o EU, piše index.hr.

Dvije riječi 'Europa' i 'referendum' mogu zajedno, posebno ako stvarno predlažemo promjenu u načinu vladanja našom državom, napisao je Cameron u tekstu za Sunday Telegraph. No, s oprezom piše o izlasku njegove države iz Unije. Izlazak ne bi bio u najboljem interesu naše zemlje, piše Cameron te dodaje kako smatra da bi većina Britanaca željela da se promijene odnosi sa Bruxellesom, a ne da se izađe iz EU.

Sve ovisi kako će se eurozona razvijati

Stavove britanske politike oko pitanja referenduma jučer je pojasnio i ministar vanjskih poslova William Hague. Premijer je rekao da je vrijeme da odlučimo, na referendumu ili općim izborima, o našim odnosima sa Europom. Ta odluka treba stići tek nakon što Europa napravi planove kako će se razvijati u narednim mjesecima i godinama u vezi sa krizom eurozone i kada doznamo kako poboljšati naše odnose, rekao je Hague. (sh)

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox