Veliki povratak Gorana Štroka: U Rijeci će graditi luksuzne stanove, hotel i marinu

Nije prošlo dugo vremena od kada se Goran Štrok povukao iz Hrvatskog biznisa, a čini se da se već vraća. Sudeći po najavljenom projektu, povratak bi mogao biti na velika vrata, piše Jutarnji list.

Najveći riječki investicijski projekt gradnje marine za megajahte, luksuznih stanova, hotela i kongresne dvorane na obali i sve to u srcu riječke luke. To je kratki opis najvećeg razvojno-investicijskog projekta revitalizacije bivšeg prostora trgovačke luke na Delti i Porto Barošu teškom više od 300 milijuna eura, a glavnu ulogu u cijeloj priči mogao bi imati poznati hrvatski poslovni čovjek Goran Štrok. Upravo s tim projektom Rijeka se napokon otvara i seli na obalu. Dio je to strateškog i razvojnog plana Grada i Lučke uprave koja je njegov nositelj, a koji će nakon sedam godina pripreme uskoro na međunarodni natječaj. 

Čekam da se to napokon dogodi i sigurno ću konkurirati s ozbiljnim financijskim partnerima, potvrđuje ozbiljne namjere Goran Štrok. Smatra da su Porto Baroš i Delta trenutno među najkvalitetnijim projektima u Hrvatskoj koji će uvelike doprinijeti razvoju Rijeke. Štrok je najavio da će već sljedeći mjesec o svemu razgovarati s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom te nadležnim u Lučkoj upravi. 

Bojan Hlača, ravnatelj Lučke uprave Rijeka kaže da je draft natječaja spreman, no još nije riješeno po njemu strateško pitanje, hoće li projekt koji u potpunosti mijenja izgled Rijeke s mora, biti obuhvaćen samo jednom koncesijom ili s više njih budući da je riječ o različitim djelatnostima, od nautičke do hotelske i stambene gradnje. Do sada je stiglo 35 pisama namjere potencijalnih investitora, a uglavnom je riječ o developerima, investicijskim fondovima i kompanijama koje se bave gradnjom i prodajom nekretnina, a dolaze iz raznih dijelova svijeta. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 11. siječnja 2012.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox