Viadukt sudjeluje u projektu Ural Industrial - Ural Polar

Građevinska tvrtka Viadukt u sklopu programa IV Međunarodnog foruma "Transport Rusija - 2010" potpisala je s korporacijom Ural Industrial - Ural Polar i ruskom bankom za cestogradnju RosDorBank ugovor o suradnji u financiranju, projektiranju i izgradnji prometne i energetske infrastrukture za iskorištavanje mineralnih resursa u autonomnoj oblasti Jamalo-Nenets, izvijestio je Viadukt na Zagrebačkoj burzi.

Potpisom ugovora stvoreni su formalni preduvjeti za sudjelovanje Viadukta u realizaciji nekih dijelova tog mega projekta, koji bi se trebao ostvariti u narednih deset godina, a ukupne je vrijednosti 14 milijardi eura.

Projektom "Ural Industrial - Ural Polar" želi se u granicama Saveznog distrikta Ural stvoriti jedinstveni industrijsko-infrastrukturni kompleks. Plan je pritom da se izgradnjom elemenata osnovne prometne i energetske infrastrukture poveže područje sjevernog Urala bogato sirovinama, sa industrijom južnog Urala.

Viadukt bi trebao sudjelovati u gradnji željezničkih pruga, mostova i drugih objekata.

Radi realizacije tih aktivnosti u Rusiji je osnovana mješovita rusko-hrvatska tvrtka Viadukt-Moskva, kaže se u priopćenju. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox