Viadukt za 25 milijuna eura gradi most Svilaj

Međudržavni most na rijeci Savi kod Svilaja između Hrvatske i BiH gradit će hrvatska građevinska tvrtka „Viadukt“. Zaključeno je na jučerašnjem sastanku delegacija hrvatskog i bosanskohercegovačkog ministarstva prometa, a organiziranom u Slavonskom Brodu upravo na temu rješavanja problematike građenja tog mosta nakon što je prije više od mjesec dana austrijska tvrtka Strabag odustala od tog posla, koji je i dobila na međunarodnom natječaju u veljači ove godine.

Kao drugi po redu najbolji izvoditelj na istom natječaju za gradnju mosta Svilaj bio je Viadukt i danas je, prema riječima Jasmina Krizmanića, pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, usuglašeno da upravo on i bude odabran poštivajući natječajnu proceduru, a nakon što se s austrijskim graditeljskim poduzećem raskinuo ugovor.

Uz pomoćnika Krizmanića na sastanku je bio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Dražen Guštin, a s bosanskohercegovačke strane pomoćnik ministra za komunikaciju i transport Izet Bajrambašić.

Gradnju mosta Svilaj u 50 postotnim omjerima financiraju Hrvatske autoceste i Ministarstvo komunikacije i prometa Bosne i Hercegovine.

Investicija je vrijedna oko 25 milijuna eura, a most će biti dug 640 metara, širok 29, betonsko-čelične konstrukcije težine pet tisuća tona i predstavljat će sponu autoceste na koridoru 5-C između BiH i Republike Hrvatske. Očekuje se da će Viadukt gradnju mosta započeti za mjesec dana. (ps/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox