Više od 10 tisuća zaposlenih u pravosuđu čeka isplatu naknade za prijevoz

Službenicima i namještenicima u pravosuđu za razliku od njihovih kolega u drugim državnim tijelima, još uvijek nije isplaćena naknada troškova prijevoza za kolovoz, tvrde u Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika.

To znači da 7.459 zaposlenih u pravosudnim tijelima, 2.604 u Upravi za zatvorski sustav i 582 službenika i namještenika Ministarstva pravosuđa još uvijek nije primilo naknadu za putne troškove, premda je poslodavac troškove bio obvezan isplatiti po kolektivnom ugovoru koji je vrijedio do 1. kolovoza i to u obliku akontacije na plaći za mjesec srpanj, kažu u sindikatu.

Ujedno, sindikat je izvijestio o odgovoru Ministarstva pravosuđa, prema kojem će isplate naknada za prijevoz za kolovoz na razini razdjela Ministarstva pravosuđa biti isplaćene sukladno važećim propisima i ugovoru koji su na snazi. Razlog neisplate je, prema saznanjima sindikata, godišnji odmor zaduženih za davanje naloga za isplatu naknade za prijevoz, posebice stoga što je zadnja pisana uputa ministra pravosuđa Orsata Miljenića glasila da se u mjesecu kolovozu prijevoz ne isplaćuje.

Sindikat traži dosljednu provedbu pravnih pravila utvrđenih kolektivnim ugovorima za državne službenike i namještenike, kako onog koji je vrijedio do 1., tako i onog koji je na snazi od 2. kolovoza ove godine. (Hina/HT)

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox