Više od 88 milijuna kuna plasirano ''Erste Maestro plus'' uslugom

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) u prvih je devet mjeseci od uvođenja jedinstvene usluge u Hrvatskoj proteklog travnja – ''Erste Maestro plus'', korisnicima Maestro kartice tekućeg računa Erste banke plasirala ukupno oko 85,6 milijuna kuna gotovine uz otplatu na rate.

 

Od ukupnog broja plasiranih kredita najviše se klijenata odlučilo za otplatu podignute gotovine na duže rokove i to najčešće na dvanaest rata. Pritom je za podizanje gotovine na raspolaganju više od 530 bankomata Erste banke diljem Hrvatske.

Iznos tzv. Maestro plus limita za rate odobrava se dodatno, uz dopušteno prekoračenje po tekućem računu, na isti rok kao i dopušteno prekoračenje po tekućem računu, a maksimalno do 12 mjeseci. Ukupan iznos odobrenog dopuštenog prekoračenja po tekućem računu i Maestro plus limita za rate može iznositi do maksimalnih 50.000,00 kuna.

Na podignuti iznos gotovine na bankomatu, Banka ne zaračunava kamate. Klijentu se  naplaćuje samo jednokratna naknada od tri do šest posto, koja odmah tereti njegov tekući račun. Klijent može na bankomatu odabrati želi li podignutu gotovinu otplaćivati na tri, šest, devet ili 12 rata, o čemu će ovisiti visina naknade. Prva rata naplaćuje se s tekućeg računa tek za mjesec dana.

 

Oko 59.000 transakcija

Korisnicima Maestro kartice tekućeg računa Erste banke na oko 700 ugovorenih prodajnih mjesta omogućena je i kupovina na rate, odgoda plaćanja kao i njihova kombinacija. Klijenti mogu Erste Maestro karticom na tim prodajnim mjestima bez kamata i naknada kupovati: uz otplatu do 12 rata, uz odgodu plaćanja do 30 dana nakon čega se ukupan iznos otplaćuje od 2 do 11 rata ili uz odgodu plaćanja do 90 dana nakon čega se ukupan iznos plaća odjednom. Tijekom proteklih devet mjeseci najviše se kupovala roba na ugovorenim prodajnim mjestima na šest rata, dok je istodobno volumen transakcija iznosio gotovo 2,7 milijuna kuna.

Erste banka je na dan 31.12.2010. imala  oko 20.000 klijenata koji su ugovorili Erste Maestro plus uslugu. U devetomjesečnom razdoblju zabilježeno je gotovo 59.000 Maestro Plus transakcija od čega je većina njih tj. oko 56.000 transakcija ostvareno na bankomatima. Broj transakcija kontinuirano raste, uz naznaku da je najveći broj ovih transakcija ostvaren lani u prosincu. Uslugu Erste Maestro plus najviše su do sada koristili klijenti u Rijeci i Zagrebu. (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox