Vlada odobrila: Dalmacijavino ide proizvođaču Traubisode

Hrvatska je vlada na sjednici prihvatila ponudu američke tvrtke Traubi International za kupnju 620.618 dionica društva, što čini 79,82 posto temeljnog kapitala Dalmacijavina, pod posebnim uvjetima.

Većinski paket dionica Dalmacijavina tvrtki Traubi International corp. SAD, koja je u vlasništvu Salamona Berkowitza, prodat će se po cijeni od jednu kunu za dionice, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi. Ponuditelj je prihvatio da u roku dvije godine podmiri dospjeli dug Dalmacijavina prema Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), a nastao temeljem ugovora o kratkoročnim zajmovima.

Dalmacijavino je u vrlo teškoj situaciji i da ne bi nastupila puno veća šteta predlažemo vladi da prihvati ponudu Traubi Internationala, kazao je potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Deveti pokušaj za Bizovačke toplice

 Većinski paket Bizovačkih toplica u devetom se pokušaju prodaje po posebnim uvjetima, odnosno za jednu kunu i uz mogućnost traženja diskonta za podmirenje obveza prema državi. Čobanković je rekao  Prodaja dionica Bizovačkih toplica do sada je oglašavana osam puta, zadnja četiri puta po posebnim uvjetima, a po uvjetima iz ta zadnja četiri natječaja prodavat će se i ovaj put, kazao je Čobanković.

U natječaju za iskazivanje interesa jedna međunarodna tvrtka iz Njemačke iskazala interes za kupnju Bizovačkih toplica, a današnja odluka vlade osnova je za prikupljanje obvezujućih ponuda, rekao je Čobanković.

Odluka vlade je ekonomski opravdana i u interesu je samih Bizovačkih toplica kako bi se pokušala uspješno završiti privatizacija i prodaja kako ta tvrtka ne bi završila u stečaju, navodi se u obrazloženju u kojem se iznosi i podatak da Bizovačke toplice trenutno imaju 135 zaposlenika. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox