Vlada RH dala jamstva 3.Maju

Vlada RH  "prihvatila je Odluku o davanju državnog jamstva Zagrebačkoj banci d.d. Zagreb, Hrvatskoj poštanskoj banci d.d., Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i/ili drugim poslovnim bankama u zemlji i/ili inozemstvu, za financiranje novogradnji u Brodogradilištu d.d. Rijeka '3. Maj' ", priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vlada RH odlučila je dati državno jamstvo "imajući u vidu da su pregovori o gradnji četiri broda za prijevoz nafte, bitumena i naftnih prerađevina okončani krajem lipnja ove godine, tj. prije otvaranja Poglavlja 8: Tržišno natjecanje, a samim time i dobivanja mjerila za zatvaranje navedenog Poglavlja, te imajući u vidu da je to avansno, a ne financijsko jamstvo, kojim se omogućava realizacija ranije započetog posla, i time je važno za kredibilitet brodogradilišta naspram poslovnih partnera", ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako je "važno napomenuti da je ovo iznimka te da Vlada RH ostaje odlučna ispuniti sva mjerila za zatvaranje Poglavlja 8: Tržišno natjecanje, i uspješno provesti privatizaciju, tj. restrukturiranje brodogradilišta". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox