Vodeće svjetske banke planiraju novu platformu za trgovinu devizama

Skupina vodećih svjetskih banaka namjerava uspostaviti sustav za trgovinu devizama kako bi ojačale oslabljenu poziciju na tom tržištu, piše The Wall Street Journal, pozivajući se na dobro upućene izvore.

Tim potezom banke žele obnoviti poziciju koja je oslabljena nakon što je 2005. pristup najvećem sustavu za trgovanje devizama EBS omogućen i hedge fondovima i ostalim financijskim tvrtkama.

Vlasnik EBS-a je broker Icap PLC.

 

Nitko se ne povlači iz platforme EBS

 

Planirana bankovna platforma za trgovinu devizama nosi radni naziv Pure FX i podupire je većina među 10 najvećih banaka u svijetu u sektoru trgovine devizama, piše WSJ.

Smatra se ipak da nijedna od banaka-sudionica u projektu Pure FS ne razmišlja o povlačenju iz platforme EBS, čije se cijene smatraju referentnim pokazateljem u industriji, posebno kada su u pitanju ključne valute poput eura, dolara i jena, kazali su izvori za WSJ.

Skupina od 10 imenovanih banaka uključuje Deutsche Bank, UBS, Barclays Capital, Citigroup, Royal Bank of Scotland Group, JPMorgan Chase & Co, HSBC Holdings, Credit Suisse Group, Goldman Sachs i Morgan Stanley.

Nijedna od njih nije željela komentirati napis u WSJ. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox