Zaba e-račun: Štedi vrijeme i smanjuje troškove poslovanja

e-Račun smanjuje troškove poslovanja, štedi vrijeme potrebno za izdavanje i obradu računa, štedi prostor za arhiviranje računa, rezultira boljom raspodjelom resursa i većom produktivnošću, a pridonosi i očuvanju okoliša.

Izmjene i dopune Pravilnika o porezu nadodanu vrijednost, koje se primjenjuju od kolovoza ove godine, donijele su važnu novost vezanu uz izdavanje i primanje računa u elektroničkom obliku: njegovim odredbama u potpunosti su izjednačeni papirnati i elektronički račun.

Za isporučenu robu i obavljene usluge koje podliježu oporezivanju dozvoljena je razmjena računa u elektroničkom obliku, čime se tvrtkama i poduzetnicima omogućuje korištenje ovog jednostavnijeg, bržeg i isplativijeg načina poslovanja koji je Zagrebačka banka u suradnji s FINA-om uvela prva u Hrvatskoj ove godine.

Integracija s e-zaba poslovnim bankarstvom

Riječ je o internetskoj usluzi integriranoj s uslugom e-zaba poslovno bankarstvo koja tvrtkama i poduzetnicima, ujedno korisnicima e-zabe, omogućuje jednostavnu elektroničku razmjenu računa,a plaćanje e-Računa obavlja se e-zabom. Elektronički račun od sada postaje isprava istovjetna papirnatom računu, a uz njega je moguće priložiti različite popratne dokumente,poput popratnih dopisa, obrazaca,ugovora i ostale dokumentacije. Pošiljateljima i primateljima e-Račun smanjuje troškove poslovanja, skraćuje se vrijeme isporuke i plaćanja računa, a u svakom trenutku dostupna je informacija o statusu poslanih i zaprimljenih računa. Pretraživanje računa u elektroničkoj arhivi je brzo i jednostavno, a obavijest o isporuci računa dostupna je i putem e-maila.

Jednostavnije i konkurentnije poslovanje 

Usluga e-Račun nastavak je niza usluga suvremenog internetskog i mobilnog bankarstva koje banka nudi tvrtkama i poduzetnicima, a započeo je uvođenjem internetskog poslovnog bankarstva e-zabe, čijih prvih deset godina obilježavamo ove godine. Usluga e-Račun stvara preduvjete za jednostavnije i konkurentnije okruženje za poslovanje tvrtki i poduzetnika, a omogućuje i harmonizaciju poslovanja sa zemljama članicama Europske Unije.

S obzirom na promjenu Pravilnika o PDV-u očekujemo sve veći interes za ovu uslugu kojom tvrtke i poduzetnici smanjuju troškove poslovanja te dokazuju svoju brigu za zaštitu okoliša i očuvanje prirodnih resursa jer ne troše velike količine papira za tisak svojih računa. Uvođenjem usluge e-Račun Zagrebačka banka još je jednom potvrdila svoju usmjerenost na razvoj e-poslovanja i primjenu novih ICT-tehnologija u poslovne svrhe, a svojim je klijentima omogućila obavljanje poslovanja u skladu s najsuvremenijim trendovima. (PS/JK) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox