Zaba uvela kunske kredite za uređenje i legalizaciju stanova

Zagrebačka banka uvela je stambene kredit u kunama za razne vrste intervencija u stambenom prostoru i na stambenim objektima te za provođenje procesa legalizacije nekretnina.

Ovaj kunski kredit odobrava se u iznosu do 200.000 kuna na rok do 15 godina. Njegove namjene mogu biti dovršenje, dogradnja i rekonstrukcija te unutarnje uređenje/adaptacija stambenih objekata, komunalno uređenje građevinskog zemljišta, poboljšanje energetske učinkovitosti i legalizacija stambenih objekata (ishodovanje rješenja o izvedenom stanju uključivo plaćanje svih potrebnih komunalnih naknada i ostalih troškova).

Kamatna stopa za kunske stambene kredite je promjenjiva i razlikuje se s obzirom na namjenu te iznosi 5,75 posto za namjenu poboljšanja energetske učinkovitosti, 5,95 posto za unutarnje uređenje (adaptaciju), dovršenje, dogradnju ili rekonstrukciju kuća za stanovanje te 6,45 posto za legalizaciju stambenih nekretnina. Za korisnike kredita koji imaju redovito primanje na tekući račun u Zagrebačkoj banci kamatna se stopa umanjuje za dodatnih 0,25 postotnih poena.

Otplata kredita je u mjesečnim anuitetima/ratama u kunama, a za realizaciju kredita nije potreban zalog na nekretnini već jedan od instrumenata osiguranja ili njihova kombinacija prema odabiru i mogućnostima klijenta, a koji pokriva 15 posto iznosa kredita za kredite do 100.000 kuna, odnosno 30 posto za veće iznose. Uz taj kredit moguće je ugovoriti Credit protect osiguranje, koje korisniku osigurava vraćanje kredita za slučaj otkaza, bolovanja ili smrti, navode iz Zagrebačke banke. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox