Zaboravite Ruse i Kineze: Škegro kupuje 3. maj i Brodotrogir?

Predstavnici Fondova za gospodarski razvoj Prosperusa, Nexusa i Questusa razgovorali su ovih dana o načinima preuzimanja brodogradilišta 3. maj i Brodotrogir, a ta je informacija Večernjem listu potvrđena iz kruga bliskih Borislavu Škegri.

Priče o kineskim ili ruskim investitorima više ne drže vodu, a brodogradilišta će se spašavati domaćim kapitalom.

Javna je tajna da je Vlada Jadranke Kosor osnovala Fondove za gospodarsku suradnju osnovala kao zadnje rješenje dođu li brodogradilišta u bezizlaznu situaciju, što se na kraju i dogodilo.  Problem brodogradilišta tako će se rješavati državnim novcem  budući da država u investicijama FGS-ova sudjeluje s 50 posto kapitala.

Iz sva tri fond opovrgnuli su vijest o tome jer kako kažu nemaju novca za takav poslovni poduhvat. U ime svih FGS-ova Mirna Marović, predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capitala asocijacije rekla je kako ove informacije nisu istinite te da nije u redu da netko plasira ovakve informacije u medijima.

No, i ministar gospodarstva Radimir Čačić nedavno je spomenuo hrvatske investirore kao najrealnije rješenje za brodogradnju, uz kineske i ruske investitore. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 18. travnja 2012.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox