Zagreb-financijsko središte: Ususret Euru

Po prvi put u Hrvatskoj organizirat će se stručno izlaganje gosp. Valdisa Dombrovskisa, potpredsjednika Europske komisije, koje će biti posvećeno ulasku Hrvatske u eurozonu.Cilj konferencije je ukazati na dobre i loše strane uvođenja eura na vrijeme te potaknuti nacionalnu raspravu koja bi pomogla da hrvatsko gospodarstvo, ali i građani, uđu u eurozonu spremni, bez šokova i negativnih implikacija.


Uz potpredsjednika Europske komisije na konferenciji će sudjelovati gosp. Zdravko Marić, ministar financija Republike Hrvatske, gosp. Boris Vujčić,guverner Hrvatske narodne banke i gosp. Ante Žigman, predsjednik HANFA-e te ostali relevantni dionici financijskog tržišta u Hrvatskoj.

Nakon stručnih izlaganja uslijedit će okrugli stol na temu „Za i protiv uvođenja eura“ na kojima će sudjelovati gosp.Michael Faulend, viceguverner Hrvatske narodne banke, gosp. Christoph Schoefboeck-predsjednik uprave Erste&Steirmarkische banke, gosp. Hrvoje Stojić, glavni ekonomist Addiko banke, gosp.  Željko Lovrinčević, savjetnik u Ekonomskom institutu Zagreb, gosp. Davor Majetić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox