Zagreb: I rebalansom županijski proračun ostaje isti

Skupština Zagrebačke županije donijela je danas rebalans proračuna za 2011. godinu, koji iznosi 285.966.896 kuna, odnosno iznos ostaje isti kao što je bilo predviđeno proračunom, priopćeno je popodne iz Ureda zagrebačkog župana.

 

Rebalans je napravljen radi usklađivanja planiranih decentraliziranih sredstava sa stvarno odobrenim od strane državnog proračuna, povrata sredstava Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te tehničkih preraspodjela unutar pozicija.

Također, na današnjoj je sjednici Županijske skupštine donesen polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za prvih šest mjeseci 2011. godine. Ukupni prihodi ostvareni u prvoj polovici ove godine iznose 128.175.160,08 kuna, tj. 44,8 posto ukupnog godišnjeg plana, dok rashodi iznose 102.653.198,16 kuna, odnosno 35,9 posto godišnjeg plana.

Vijećnici su upoznati i s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Zagrebačke županije za prošlu godinu. Naime, Državni ured za reviziju dao je Zagrebačkoj županiji bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju Zagrebačke županije za 2010. godinu. Bezuvjetno mišljenje Zagrebačka županija imala je i u proteklih šest godina, ističe se u priopćenju. U Proračunu za 2011. Zagrebačka županija je planirala realizaciju određenih kapitalnih projekata u školstvu osigurati uzimanjem kredita. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox