Zbog krize Intel snizio procjenu prihoda za 3 do 5 posto

Vodeći svjetski proizvođač čipova, Intel Corp. snizio je procjenu ovogodišnjeg rasta svog poslovanja, ojačavši strahove investitora i analitičara da kolebljiv oporavak globalnog gospodarstva i nedostatak interesa potrošača prigušuju prodaju osobnih računala. 

Intel je snizio prognozu rasta svojih prihoda u 2012. godini na između 3 i 5 posto, u usporedbi s prethodnom prognozom od visokog jednoznamenkastog rasta.

To je u skladu s mišljenjem investitora, koji su već ranije snizili svoja očekivanja. Njihova zabrinutost da je stanje s globalnom prodajom osobnih računala lošije nego se ranije očekivalo rezultirala je korekcijom cijene Intelovih dionica od kraja travnja naniže za oko 10 posto.

Klimav gospodarski rast u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama te rastuća sklonost potrošača prema Appleovim iPad tablet računalima uzimaju danak u industriji osobnih računala. Intelov financijski direktor Stacy Smith napominje da je potrošnja u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama slabija nego što se mislilo. (Hina/sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox