Zemlja u "banani", a Kosor bi razgovarala

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je aktualne anti-vladine prosvjede i osvrnula se na njih u svjetlu ulaska u Europsku uniju, piše novilist.hr. Kosor prognozira, da ukoliko budemo bili na cesti nećemo završiti pregovore u godini u kojoj slavimo 20 godina samostalnosti. Da, to je najvažnije!

 

Premijerka traži mir i stabilnost za dovršetak pregovora. Nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca u prostorijama HDZ-a kazala je kako je upravo taj sastanak reakcija na prosvjede "jer treba razgovarati i donijeti temeljite promjene". No, s obzirom da se stalno razgovara i ne radi ništa, možda je vrijeme zaključiti da razgovori više ne pomažu?

Nakon što je još jedno tri puta ponovila važnost razgovora, jer ponavljanje je majka znanja a i propagande, Kosor je istaknula kako je Vlada uspjela donijeti Zakon o financijskoj disciplini, napraviti prvi proračun sa zamrznutim rashodima, ali kako je potreban konsenzus svih stranaka, poslodavaca i sindikata. Mi smo ušli u izradu novog Zakona o radu, a na to su svi skočili, i oporba i sindikati - zaključila je. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox