Potpisan ugovor o financiranju Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun"

U Poreču je u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor potpisan ugovor o zajedničkom financiranju Županijskoga centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun" između Ministarstva zaštite okoliša, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Istarske županija i tvrtke "Kaštijun" d.o.o. iz Pule vrijedan 39,2 milijuna eura.


Centar će sufinancira novcem dodijeljenim Hrvatskoj iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) sa 18,9 milijuna eura, što je 48,27 posto, novcem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitostu sa 6,48 milijuna eura te novcem županije u iznosu do 13,8 milijuna eura.

Premijerka Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem tog ugovora ističući da je svako ulaganje u bilo koju županiju u konačnici i ulaganje u boljitak Hrvatske.

To je dokaz da puno toga možemo promijeniti na bolje, pogotovo ako radimo zajedno jer - ako svatko bude radio za sebe i usko gledao svoje ili stranačke interese - napretka neće biti - istaknula je i dodala kako je izgradnja Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun" iznimno velik i važan projekt.

 

''Puno čiste vode i čisto more''

To je, uz centre za gospodarenje otpadom u Šibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj županiji, jedan od tri velika projekta koje je vlada predložila Europskoj komisiji i sva su tri prihvaćena, što znači da smo dobro odradili posao i ostvarili stopostotni učinak - naglasila je predsjednica vlade. Po njezinim riječima, i tim projektima Hrvatska "jača turističke potencijale jer će njihovom realizacijom" taj dio zemlje gostima "biti još primamljiviji".

Hrvatska je čista zemlja s puno čiste vode i čistim morem - zaključila je premijerka Kosor i najavila kako će uskoro ponovno doći u Istru na otvaranje nove dionice istarskog ipsilona i na potpisivanje ugovora vezanog uz projekt "Brijuni rivijera".

Mi u vladi intenzivno radimo na tome i uskoro ćemo o tom projektu raspravljati na sjednici vlade. O tom projektu se puno govori i o njemu postoje različita stajališta, no mi ćemo ga realizirati na korist hrvatskoga gospodarstva - poručila je.

 

Jača konkurentnost gospodarstva

Istarski župan Ivan Jakovčić zahvalio je premijerki na nastavku suradnje između Istarske županije i vlade na projektima među kojima je i "Kaštijun". Po njegovim riječima, i istarski turizam zahvaljujući boljem okolišu jača konkurentnost gospodarstva.

Kao kruna svih ovih vrijednosti je projekt izgradnje Opće bolnice u Puli koji ćemo također realizirati u suradnji s vladom i koji je izravno vezan uz sigurnost građana - zaključio je Jakovčić.

Današnji ugovor o financiranju Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun" potpisali su ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatko Ivaniš, istarski župan Ivan Jakovčić te direktorica tvrtke "Kaštijun" d.o.o. Vesna Dukić.

Danas je u Rijeci, također u nazočnosti premijerke Kosor, potpisan ugovor o zajedničkom financiranju Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Marišćina" za Primorsko-goransku županiju, projekta vrijednog 49,3 milijuna eura. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox