Lista za Rijeku: Kukuriku koalicija - zbirka bajki, HDZ - raspad sistema

Predsjednik stranke Lista za Rijeku Danko Švorinić izjavio je na konferenciji za novinare da je predstavljeni program Kukuriku koalicije "zbirka bajki, praznih floskula i želja bez ideja kako ih provesti u realnost", a za sabor HDZ-a kazao je kako "ne želi trošiti ni riječi jer je riječ o posvemašnjem raspadu sistema".

Zaključio je da su osnovne teze programa Kukuriku koalicije u kontradikciji jer predviđaju zadržavanje istih prava, odnosno razine državne potrošnje uz smanjenje fiskalnih prihoda. Izrazio je nezadovoljstvo što nije predviđeno smanjenje "nabujale administracije i broja općina".

U programu se gotovo uopće ne spominje brodogradnja, nema decentralizacije ni regionalizacije ni najave gradnje nove nizinske pruge, nego samo obnavljanja stare. To znači da je pobijedila opcija Slavka Linića da se novac za riječki prometni pravac preusmjeruje u energetiku, rekao je Švorinić.

U programu Liste za Rijeku, kazao je njezin predsjednik, bit će nužnost hitne i neodgodive regionalizacije i decentralizacije te dekoncentracije javnih i državnih poduzeća kako bi bar dva ministarstva imala sjedište u ovoj regiji. Nužna je hitna orijentacija države prema riječkom prometnom pravcu, početak gradnje nizinske pruge te dovršetak sveučilišnog kampusa i nove bolnice u Rijeci, rekao je Švorinić. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox