Milanović: Izađite na izbore, ništa još nije gotovo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović istaknuo je, odgovarajući na novinarska pitanja o anketama koje Kukuriku koaliciji daju veliku prednost, kako još ništa nije gotovo i treba izaći na izbore te preuzeti odgovornost za promjene u zemlji.

Pozvao je građane da izađu na izbore, neka dobro razmisle i odaberu. Izbori nisu gotovi, nisu još ni počeli, poručio je Milanović u izjavi novinarima nakon obilaska Mesne industrije Pivac u Vrgorcu. Upitan kakvo će biti financiranje kampanje, koliko na nju planiraju potrošiti, Milanović je odgovorio da će biti u skladu sa zakonom, troškovno u skladu s limitima koje propisuje zakon, a vjerojatno i nešto manje od toga. Ovo će za nas biti jedna od najjeftinijih kampanja do sada. Potrošit ćemo relativno najmanje i tome se radujem, rekao je.

Na upit kako komentira najavu iz Srbije da bi najbolje rješenje bilo povlačenje međusobnih tužbi za genocid, Milanović je odgovorio: Određeni elementi su za hrvatsku tužbu čvrsti, a neki dugi nisu. Bitno nam je da uspijemo u tužbi, a ne da se parničimo 20 godina i zato ćemo morati sa Srbijom razgovarati kao partnerom.

Komentirajući, na traženje novinara, stanje u Grčkoj, Milanović smatra da se ono neće reflektirati na Hrvatsku.  Moramo naučiti ono što neki u Europskoj uniji nisu, a to je da imaš koliko imaš, da se toliko možeš protegnuti i pokriti ili nešto malo iznad toga, ali da moraš stalno učiti, ulagati u sebe proizvoditi i da ne možeš živjeti na tuđi račun. To vrijedi za svakog pojedinca obitelj i državu, rekao je Milanović. (Hina/HT)

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox