Ljubo Jurčić u Puli predstavio izborni program

Predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative Ljubo Jurčić, nositelj koalicijske liste s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko goranskim savezom (PGS) i Hrvatskom radničkom strankom (HRS) na današnjem je druženju s građanima u Puli predstavio izborni program koalicije "Znamo kako".

 

Govoreći o tom programu ustvrdio je kako je glavni cilj ove koalicije promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela.

Društvo očekuje povećanje broja radnih mjesta i domaće proizvodnje te smanjivanje dugova kako države tako i lokalnih jedinica - kazao je Jurčić. Dodao je kako je njegova politika s jedne strane izravno usmjerena na tome, a s druge na socijalnu sigurnost u sklopu koje će tri stavke biti od iznimnog značaja a one su da školstvo i zdravstvo bude besplatno te da su mirovine sigurne i stabilne u skladu s rastom BDP-a.

Po njegovim riječima u idućem mandatu politika se mora koncentrirati na realno gospodarstvo za svaki pojedini sektor. (Hina)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox