"Computers for dummies": Google-ovi tutoriali za korištenje računala i Interneta

16/12/2010

Možda ste primijetili da su neki roditelji progresivniji od drugih. E pa takvi roditelji imaju svoje Facebook profile, LinkedIn profile, a omakne im se i riječ „guglati“. Pa ipak, oni su u današnjem svijetu manjina.

 

Velikom broju roditelja još uvijek treba pomoć prilikom, primjerice, prebacivanja fotki s putovanja na desktop ili pak pri korištenja internet bankarstva. I to je logično, ako tu tehnologiju ne koriste u svakodnevnom životu. Teško je i nama koji uz nju odrastamo...
Ali nije nužno riječ isključivo o nečijim roditeljima ili „starijoj gardi“. Ima i dosta mladih ljudi koji ne koriste kompjutere ili Internet prečesto, pa se i oni muče s nekim jednostavnijim ili pak zahtjevnijim opcijama.

Google je odlučio stati na kraj svim nedoumicama i „potezanju rukava“ i lansirao TeachParentsTech.org, alat za pomoć roditeljima naučiti osnove korištenja kompjutera i Interneta. Zapravo, mi bismo ga preporučili svakome tko se želi podsjetiti kako se neke stvari rade, ili jednostavno naučiti nešto novo kad su kompjuteri u pitanju. Aplikaciju u ruke i idemo!

 

Tutorial na brzaka

 

Stranica omogućava korisniku izbor između više od 50 praktičnih video isječaka koji se željenoj osobi mogu poslati na e-mail adresu, a koji obrađuju teme kao što su primjerice kopiranje (copy), ljepljenje sadržaja (paste), slanje velikih dokumenata (send)...
Edukativni filmovi pokazuju i kako kreirati blogove, koristiti internetske preglednike ili pak promijeniti pozadinu na svom e-mail računu.

Riječ je zapravo o svojevrsnom tutorialu za Internet i računalne naredbe, a primatelj, uz link na video, može primiti i poruku od pošiljatelja. Potrebno je dakle, samo imati e-mail račun te vremena i strpljanja pogledati filmove i primijeniti ih. Dosad je, piše Mashable.com, oko 2.000 roditelja otkrilo novu uslugu.

I premda je ponekad zapravo slatko gledati kako naši roditelji nas potežu za rukav jer nešto ne razumiju, ipak da bi svima bilo lakše... preporučamo novi servis!

 

 

Kako se snaći u prostoru koristeći Google Maps:

 

 

 

Autor: Maja Jurković

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox