Glazbena nagrada Rock&Off: Poziv na drugu konferenciju za medije

03/01/2019

Unison - Hrvatski glazbeni savez organizira tiskovnu konferenciju koja će se održati u Tvornici kulture u četvrtak 10. siječnja s početkom u 11 sati na kojoj će se po prvi put predstaviti nominirani izvođači u 9 kategorija nove nezavisne glazbene novinarske nagrade "Rock&Off".


Na konferenciji će biti predstavljeni nominirani izvođači po kategorijama od strane samih novinara i članova organizacije, način glasanja za Iskonovu nagradu, više informacija o samoj dodjeli nagrade te svim ostalim detaljima.

Kroz prosinac novinari/glasači prvo su predlagali izvođače koji su, po njima, u 2018. godini obilježili muzičku scenu, a u drugom krugu su i glasali u 9 kategorija – Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncert godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Elektro&Off izvođač godine i Jazz&Off izvođač godine.

„Rock&Off“ je godišnja hrvatska glazbena novinarska nagrada po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog isključivo od novinara raznih hrvatskih medija koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, hip-hop i elektronsku scenu.

Ova nagrada proizašla je iz glazbenog festivala RockOff koji je u četiri godine svog postojanja profilirao preko 70-ak bendova i izvođača koji su osim nagrada - snimanja albuma, singleova i videospotova - uspjeli zadobiti i jaču medijsku pozornost; od emitiranja na radijskim programima, preko gostovanja u televizijskim emisijama, do prisutnosti u tiskanim i elektronskim medijima.

Organizator nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), za izvršnu produkciju partnerski odrađuje Unison - Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture, a sponzor nagrade je Iskon. (G.G.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox