Goran Čeh pobjednik je Stella Artois Draught Masters natjecanja za 2023. godinu

06/10/2023

Goran Čeh iz Zagreba pobjednik je Stella Artois Draught Masters 2023. natjecanja u točenju Stella Artois piva.


Natjecanje se održalo u Zagrebu, a sudjelovali su najbolji barmeni iz cijele Hrvatske. Svi oni pokazali su svoje umijeće točenja Stella Artois piva pred stručnim žirijem boreći se za titulu Draught Mastera. Žiri je imao težak zadatak odabrati pobjednika, ali Čeh je pokazao da je najbolji od najboljih.

Osjećam se jako dobro nakon pobjede. Bavim se ugostiteljstvom već 20 godina, a za ovo natjecanje sam se intenzivno pripremao. Bitno je pratiti točno definirana pravila točenja, posluživanja ali i interakcije s gostima kako bi cijelo iskustvo bilo na visokom nivou. Puno hvala organizatorima i svima puno sreće na idućim natjecanjima, komentirao je Čeh.

Draught Masters je inicijativa osmišljena kako bi istaknula posebnosti točenja i posluživanja Stella Artois piva u legendarnom kaležu. Točenje Stella Artois piva predstavlja ritual koji je neophodan za potpuni užitak u pivu. Koncept pravilnog točenja vrhunskog piva u devet koraka ne samo da osigurava potrošaču izuzetno kvalitetno točeno pivo, već stvara i trenutke posebnog užitka. Način podizanja pivskog kaleža, držanje čaše pod točnim kutem od 45 stupnjeva, formiranje i oblikovanje pjene nožem – sve su to neki od koraka koje barmeni širom svijeta prate kako bi iskustvo ispijanja Stella Artois piva bilo potpuno.

Natjecanje Stella Artois Draught Masters u svijetu traje već dugi niz godina, a nakon kratke pauze ponovno se održava i u Hrvatskoj. Barmeni i pivoljupci širom svijeta prepoznaju važnost točenja Stella Artois piva, a svi sudionici pokazali su zavidne vještine. Hvala svima na sudjelovanju i vidimo se iduće godine, komentirao je Boris Nagyszombaty, direktor Izvrsnosti kupaca Zagrebačke pivovare.

Povijest piva Stella Artois seže u 16. stoljeće, kada je osnovana pivovara Artois u belgijskom gradu Leuvenu. Pivo je originalno nazvano "Stout Artois" i bilo je popularno među belgijskim aristokratima. Godine 1926. pivovara Artois se spojila s pivovarom Piedboeuf, a novoformirana tvrtka je promijenila ime piva u "Stella Artois". Stella Artois je brzo postala popularno pivo u Belgiji i Europi. Godine 1930. pivo je prvi put izvezeno u SAD, a 1960-ih godina je postalo dostupno u cijelom svijetu.

Danas je Stella Artois jedno od najpopularnijih piva na svijetu koje se prodaje u više od 80 zemalja širom svijeta. Više informacija o ovogodišnjem natjecanju i savjeti za točenje mogu se naći na web stranici Stella Artois Draught Masters. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox