Kampanja “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” ide dalje

03/06/2022

Nagrađivana kampanja omiljenog hrvatskog piva Ožujskog “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”, u čijem je fokusu onečišćena priroda, ove godine ide dalje. Kako bi skrenula pozornost javnosti na tu problematiku i sačuvala prirodu od gomilanja nesavjesno odloženog otpada, Žuja je ponovno ujedinila snage s domaćim ekološkim udrugama i klubovima i pokrenula novi niz akcija čišćenja ilegalnih odlagališta otpada na različitim lokacijama u Hrvatskoj. Proteklog vikenda čistilo se u općini Čavle kod Rijeke te na području Dugog rata i u luci Krilo u Splitu, a ovog vikenda su volonteri u Suknovcima na području Knina te u blizini Opatije.


Prošlog vikenda su volonteri prikupili i pravilno zbrinuli različite vrste otpada: od jednokratne plastike i kućnog namještaja do dijelova automobila. U akciji čišćenja sudjelovalo je više od 100 volontera koji su prikupili više od 30 kubika otpada i očistili oko 3500 četvornih metara prirode i mora.

Nakon izvrsnih prošlogodišnjih rezultata drago nam je što i ove godine nastavljamo s kampanjom ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’. Osim što smo upravo za tu kampanju nagrađeni brojnim priznanjima, najvažniji rezultati su oni koji se odnose na kilograme i tone pravilno zbrinutog otpada na što smo posebno ponosni jer želimo biti dio zajednice i to onaj koji rješava konkretne probleme. Porukama koje šaljemo želimo poticati građane da odgovorno odlažu otpad i da budu svjesni da zagađivanje prirode šteti svima nama, ali akcijama čišćenja želimo postići i opipljivi napredak, izjavila je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

U akcijama čišćenja članovima udruga i klubova Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, KRKA Knin, KPA Iglun iz Splita, KPA Marsonia iz Slavonskog Broda te zagrebačkim udrugama DPS Zagreb i Roniti se mora, pridružuje se i interni klub volontera Zagrebačke pivovare, Pivovarci.

U prošlogodišnjim akcijama je sudjelovalo više od 300 volontera te je prikupljeno više od 15 tona nepravilno zbrinutog otpada. Ove godine akcije čišćenja će se održati na još sedam lokacija diljem Hrvatske, a pokrit će područje Slavonije, Dalmacije i Dalmatinske zagore, okolicu Karlovca i Primorsko – goransku županiju. Pravilno prikupljanje i deponiranje očišćenog otpada podrazumijeva čišćenje šuma i polja, ali i čišćenje dna rijeka i mora te su upravo navedene aktivnosti implementirane u Žujinu kampanju “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” čiji je prigodni spot od sljedećeg tjedna ponovno na malim ekranima.

Više informacija o kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox