Kojih je 30 sekundi u karijeri presudno?

16/05/2016

Lako je povjerovati da je šarm dovoljan da bismo poslodavca osvojili na intervjuu za posao. Osim šarma potrebno je i znanje i iskustvo, no istraživanja pokazuju da je prvih 30 sekundi, nakon što uđete u sobu, najbitnije.

Budite ljubazni prema svima – "Imala sam jednog klijenta koji je običavao da tijekom intervjua za posao izađe iz sobe i pita recepcionista o kandidatu kojeg ispituje. Ako mu je ovaj pokazao prst prema dolje, uvijek bi odbio kandidata", kaže  Adam Seabrook iz ureda za zapošljavanje. Međutim, poslodavac o vama može dobiti dojam i prije nego što se prvi put upoznali.

Budite jednostavni i pozitivni – Njegova kolegica Mira Zaslove savjetuje da predstavljanje poslodavcu treba biti pozitivno i jednostavno. "Nemojte predugo i naširoko objašnjavati. Radije se prilagodite publici i naglasite ono najbolje iz vaše karijere poput interesa, postignuća, obrazovanja i hobija koji su u skladu s interesima kompanije."

Zadržite humor za sebe – iako je pozitivno imati smisla za humor, to ćete pokazati jednom kad vas zaposle. Do tada, a naročito na prvom razgovoru, potrebno je ostaviti dojam profesionalca.

Stisak ruke – važno je da svome poslodavcu ostavite dojam čvrste i pouzdane osobe. Zbog toga vaš stisak ruke ne smije biti mlak, ali ni pretjeran. Vježbajte ako već niste. (PS/S.P. Izvor: Večernji.hr)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox