Održan prvi Fit & fun vikend by Mario Valentić u Rimskim termama

26/04/2016

Bicikliranje, rano jutarnje vježbanje,brzo hodanje, vježbe disanja, istraživanje prekrasne prirode u dolini rijeke Savinje pod stručnim vodstvom fitness majstora Marija Valentića, ali i uživanje u saunama, termalnim bazenima, ukusnoj hrani, pa i ponekoj čaši vina – sve to,na tragu novog svjetskog trenda zvanog zdravi hedonizam,bio je dio prvog Fit & fun vikenda u Rimskim termama u kojem je uživala i Ivana Banfić 

U Rimskim termama ovaj je vikend održan prvi Fit & fun vikend s Marijom Valentićem tijekom kojeg se vježbalo, zdravo hranilo i relaksiralo u termalnim bazenima, ali isto tako minglalo i zabavljalo. Ono što Rimske terme čini posebnima mogućnost je kombinacije opuštajućeg odmora u termalnoj vodi i raznih aktivnosti u prirodi koja ih okružuje. Tako je Mario vodio grupne jutarnje treninge podno divovskih sekvoja na energetskim točkama koje imaju izuzetno povoljno djelovanje na zdravlje, vodio biciklističku turu do Laškog, uz pomoć prekrasne instruktorice Nataše Naneve zaplesao zumbu, recitirao Ivu Andrića, svirao bubnjeve, poticao timski duh hodanjem unatrag te savjetovao o zdravoj prehrani i balansiranim obrocima.

''Uistinu predivan vikend koji je ispunio svoj cilj - ljudi su napravili nešto po pitanju svog zdravlja i tijela i nadam se će uskoro biti organiziran još jedan. Moja je osnovna misija druge motivirati da učine korak naprijed k boljem i zdravijem življenu barem na minimalnoj razini. A osjećam da će upravo to i učiniti te da neće sve ostati samo na ovom jednom vikendu'', rekao je Mario Valentić.

Da sve ne ostane na fit-u, bilo je i puno fun-a u smislu uživanja u ljekovitoj vodi, saunama, tretmanima, odličnim obrocima pripremljenima od svježih lokalnih namirnica te ponekom ''grešnom'' užitku poput kockice crne čokolade i čaše vina. Po uzoru na novi trend zvan zdravi hedonizam, konceptu koji se zasniva na pravilu 80/20 – 80 posto vremena trudimo se zdravo hraniti, vježbati i dovoljno spavati, a onih 20 posto možemo biti više laissez-faire – večeri u Rimskim termama bile su rezervirane za hedonističko uživanje u hrani i vinu te party uz živu glazbu. Na taj način postignut je dobar balans - vikend je proveden aktivno, uživajući u dobrom osjećaju koji pruža boravak u prirodi i navečer se zasluženo zabavljajući.

''Nisam vježbala više od godinu dana prije ovog vikenda. Jako sam zahvalna Mariju što me opet vratio na pravi, sportski put i to u ovako prekrasnom okruženju. Sigurno ću se opet vratiti u Rimske terme'', rekla je Ivana Banfić.

Spajajući aktivan odmor u prirodi i benefite ljekovite vode iz 1000 metara dubokih izvora s iznimnom ljubaznošću domaćina, Rimske terme postale su termalna oaza za sve kojitraže luksuzan odmor i uživanje nadomak Zagreba.

Facebook fan page

www.rimske-terme.si/hr/

(PS/Z.R.)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox