Porsche slavi 75 godina i najavljuje spektakularnu izložbu automobila

07/06/2023

Zagrepčani, turisti i ostali prolaznici koji se ovog četvrtka zapute u šetnju centrom grada imat će priliku pogledati posebnu izložbu atraktivnih modela Porsche vozila.


Raritetna i zanimljiva vozila bit će izložena na zapadnom parkingu HNK-a, povodom posebnog datuma za ovaj uspješni brend vozila. Naime, 8. lipnja 1948. godine, prije točno 75 godina, Porsche 356 No. 1 Roadster dobio je dozvolu za promet i upisao se u povijest kao prvi automobil popularne tvrtke.

Osim uzbudljive izložbe automobila, na lokaciji će se odvijati i live oslikavanje Porsche Taycana (MY23) u suradnji s Graffiti na Gradele koji su do sada ugostili najbolje svjetske graffiti umjetnike i muraliste. Posjetioci će tako imati priliku svjedočiti stvaranju pravog umjetničkog djela na ovom popularnom modelu.

Jedan od pažljivo odabranih modela koje će zagrebačka publika moći pogledati je 911 Speedster za koji automobilski znalci kažu da omogućuje jednostavno i čisto iskustvo vožnje. Ovaj model za pamćenje jedan je od najuspješnijih sportskih automobila, s ručno sklopivim mekim krovom otpornim na vremenske uvjete. Posjetioce će oduševiti i predivna maslinasto zelena 8. generacija modela 911 sa standardnom unutrašnjosti u crnoj boji, a na ovoj jedinstvenoj izložbi  moći će se vidjeti i popularna 6. generacija u bijeloj boji s crno-crvenom unutrašnjosti i udobnim kožnim sjedalima. Veliku pažnju posjetioca zasigurno će imati kultna crvena Carrera iz 1990. i metalik zelena Carrera iz 1995. godine. Ovom će se popisu slavnih Porsche automobila pridružiti i bijela Carrera 911 GT3 iz 2007. godine te 911 Turbo iz 2001. i najnovija, osma generacija modela 911 GT3 RS iz 2023. godine.

U ovoj nesvakidašnjoj izložbi uživat će svi ljubitelji automobilske industrije, ali i oni drugi koji će imati priliku razgledati popularne modele i iz prve ruke vidjeti posebnosti koje Porsche nudi svojim vozačima i zaljubljenicima u bezbrižnu vožnju...i tako uspješno već 75 godina! PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox