Razvijaj sebe, svoju kompaniju i svoju zajednicu

19/04/2019

Hrvatska je bila domaćin 3. međunarodne poslovne konferencije, JCI Balkan Conference 2019, u organizaciji Međunarodne komore mladih Hrvatske (Junior Chamber International Croatia, kraće JCI Croatia). Konferencija, koja se početkom travnja održala u Hotelu Patria u Belom Manastiru, namijenjena je mladim poduzetnicima, stručnjacima i budućim liderima koji su orijentirani na održivi razvoj svoje lokalne zajednice. Jednom godišnje poduzetnici i mladi stručnjaci iz regije (Bugarska, Hrvatska, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Turska i Ukrajina) udružuju se i kreiraju događaj u kojemu se pruža prilika za međusobnu poslovnu suradnju, razmjenu know-how prakse, networking i druženje.


Tijekom tri dana, održana su predavanja i radionice za stjecanje novih poslovnih vještina, panel diskusije o važnim temama vezanima za poticanje žena poduzetnica, razmjena najboljih projekata za dobrobit lokalnih zajednica između zemalja sudionica, predstavljanje Osijek Software Cityja, poslovni networking, i dr. Samoj konferenciji je prethodio interaktivni event vezan za važnost izlaska na predstojeće EU parlamentarne izbore, na kojemu su sudjelovali polaznici srednjih škola koji ove godine po prvi puta imaju pravo glasanja. Oni su raspravljali o određenim problemima u Europi i Hrvatskoj, a zatim održali simulaciju parlamentarnih izbora. Ovaj event u organizaciji JCI-a, održan je u suradnji s Markom Bokom iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te Viktorom Ómarssonom, izvršnim potpredsjednikom JCI Europe.

Sama konferencija, koja je prvu godinu bila održana u Bukureštu, a drugu u Istanbulu, iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika, pa su se tako ove godine sudionicima iz regije pridružili i oni iz drugih dijelova Europe (Irska, Island, Latvija, Monako, Malta, Poljska, UK).

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox