Uberov popis izgubljenih i pronađenih predmeta za 2021.: Od zlatnih zubi do perike za kosu

02/06/2022

Uber je i ove godine objavio popis izgubljenih i pronađenih predmeta koje su njihovi partneri vozači pronašli u svojim vozilima tijekom 2021. Perike za kosu, zlatni zubi, pumpe za dojenje i brojni drugi jedinstveni predmeti pronađeni su i vraćeni korisnicima. Najneobičnija situacija sa sretnim ishodom dogodila se prošle godine u SAD-u kada je korisnik u Uberu zaboravio svojeg nećaka.


Predmet koji su Uberovi vozači partneri najčešće pronalazili u svojim vozilima ove godine su ključevi. Pronađeno ih je čak 4.502 - od onih za stanove i kuće, pa sve do ključeva automobila. Najzaboravnijima su se pokazali vozači Toyote i Honde, no Uberovi su vozači pronalazili i ključeve luksuznih marki vozila kao što su Jaguar, Ferrari ili Lamborghini.

Kako i što zaboravljaju korisnici u Hrvatskoj?

Kada je riječ o Uberu u Hrvatskoj, korisnici su prošle godine u vozilima najčešće ostavljali mobitele. Pronađeno je i vraćeno čak 135 uređaja. Na drugom su mjestu u Hrvatskoj globalno najpopularniji predmeti za gubljenje u Uberu - ključevi, dok se iza njih nalaze novčanici i torbe. 

U Hrvatskoj su korisnici bili najzaboravniji u utorak, 10. kolovoza, kada su u Uberu za sobom ostavili 23 predmeta. 

Tokio još jednom najzaboravniji grad na svijetu

Kao i prošle godine, korisnici su najviše predmeta izgubili u vozilima u Tokiju. Odmah iza japanske prijestolnice nalazi se Beč kao najzaboravniji grad Europe, dok su Zagreb i Split u sredini tablice. Predmete u vozilima najrjeđe gube korisnici u Zurichu. 

Kada je riječ o brendovima, korisnici u SAD-u najčešće ostavljaju Appleove i Samsungove proizvode, dok se odmah iza njih nalaze modni komadi brendova Gucci i Louis Vuitton. Osim predmeta, korisnici su u Uberu zaboravljali i novac, a iznosi su se kretali od svega nekoliko kovanica do 5.000 dolara.

Kako prijaviti izgubljeni predmet u Uberu?

Idući put kad koristite Uber, svakako prije izlaska iz vozila provjerite imate li sve svoje stvari sa sobom kako se neki vaši predmeti ne bi našli na popisu za 2021. godinu. No, ako se to ipak dogodi te se idući dan probudite i shvatite da se nešto ostavili, najbolji način za prijavu izgubljenog predmeta je da kontaktirate Uberovog partnera-vozača. Evo kako:

1. U aplikaciji odaberite rubriku Tvoje vožnje i odaberite vožnju tijekom koje ste nešto izgubili

2. Zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta

3. Na dnu ekrana upišite broj mobitela na koji želite da vas Uberov partner-vozač kontaktira

4. Ako ste izgubili mobitel, upišite broj od prijatelja

5. Nakon što potvrdite svoj broj, aplikacija će vas automatski spojiti s vašim vozačem

6. Ako vam vozač potvrdi pronalazak vaše stvari, zajednički dogovorite vrijeme i mjesto na kojem ćete preuzeti svoju stvar

7. Ako se vaš vozač ne javlja, ostavite detaljnu govornu poruku s opisom izgubljene stvari i na koji vas način vozač može naknadno kontaktirati PS/SM

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox