Zadar Wine Festival 2019

20/03/2019

Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja i velike investicije u vinarstvu, povod su organizacije vrhunskog festivala vina u Zadru koji, sad već treću godinu za redom, okuplja proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina.  Zadar Wine Festival 2019 održat će se uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva poljoprivrede RH, Grada Zadra, Zadarske županije, Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice grada Zadra i Turističke zajednice Zadarske županije.


Titulu "najozbiljnijeg u Dalmaciji" osvojio je odličnom organizacijom, načinom prezentacije vina i delicija te bogatim programom... Svaki vinoljubac na Zadar Wine Festivalu može naći nešto za sebe, naučiti nešto novo i pritom se odlično zabaviti. Jednako važno - ugostiteljima je ukazana važnost tako da se mogu prijaviti te zatražiti svoje besplatne ulaznice.

"Naime, ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.", ističe Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala i povjerenik Hrvatskog Sommelier Kluba za Dalmaciju te dodaje: "Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru."

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu, zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture koji svojim izgledom privlači ljude sa svih strana svijeta,  kojega će osvijetliti "sunčeva svjetlost zarobljena u vodi", posjetitelje očekuje mnoštvo renomiranih izlagača i glazbeni program.  U hotelu Almayer - Art & Heritage i u hotelu Bastion održavat će se zanimljive i poučne radionice;  izdvojit ćemo tek neke: Jo Ahearne će voditi predavanje "Champagne and prosecco", bit će predstavljena vina od autohtone moslavačke sorte Škrlet, Vina Laguna priprema predstavljanje linije Festigia, održat će se i radionica sljubljivanja hrane i vina,  predstavit će se vina mađarske regije Villány...

Festivalski dani počinju već u ožujku. Kao najava festivala, od 27. 3. - 5. 4. održat će se podmanifestacija „Deset dana restorana“ u kojoj će sudjelovati zadarski ugostitelji. Tijekom deset dana, zadarski restorani uključeni u događaj nudit će meni od tri slijeda s čašom vina iz Zadarske županije, po cijeni od 110 kuna.

"Zadar Wine Festival, pravi vinski đir. Izuzetna priča, festival koji me iznimno ugodno iznenadio. U svakom pogledu. Bez pretjerivanja spada u sam vrh vinskih festivala u Lijepoj našoj." - napisao je vinski novinar Tomislav Stiplošek, nakon što je posjetio festival prošle godine. Očekujemo da i ove godine Festival opravda te zadrži sve osvojene titule.

B.D. 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox