3. NACIONALNA KONFERENCIJA TAJNICA, VODITELJA UREDA I ADMINISTRATIVNIH DJELATNIKA

01/03/2011

U organizaciji časopisa tajnica.hr 18. ožujka u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održat će se 3. nacionalna konferencija tajnica, voditelja ureda i administrativnih djelatnika, prilikom čega će biti dodijeljene i nagrade najboljim hrvatskim tajnicama. Više o navedenoj konferenciji pročitajte u nastavku.

U sklopu manifestacije održat će se i dodjela nagrade NajTajnica 2010. Stručni partner izbora Tajni kupac d.o.o. zadužen je za izbor najboljih. Prošle je godine nagradu dobila Spomenka Vodopija Laketa, tajnica Ustanove za zdravstvenu njegu Čorluka. Drugo mjesto pripalo je Ireni Kolić iz tvrtke Mark-prom, treće Rajni Golubić iz Naturprodukta, četvrta je bila Sanda Mandić iz Mlinara, a peto mjesto zauzela je Zdravka Prešiček, tajnica u Zagrebinspektu.

Predavanja stručnjaka

Svoja predavanja će održati vrhunski stručnjaci u svom području. Majda Rijavec pričat će o radu s „teškim“ kolegama, Tanja Pureta o važnosti tajnice u tvrtki. Vicko Krampus osvrnut će se na jedan od najvažnijih alata u poslu tajnice – pravopis i gramatiku, Nadina Cvetko Borota pričat će o dobrim namjerama u govoru i pismu dok će Goran Tudor dati savjete o upravljanju i pregovaranju sa šefom. Božo Prelević i Igor Milinović pozabavit će se pravnim dijelom posla, aktualnostima u pravu i porezima.

Tajnica – posao koji previše traži, a premalo daje

Tajni kupac d.o.o. prošle je godine u suradnji s časopisom tajnica.hr i konzultantskom tvrtkom Proago proveo istraživanje po pitanju stava poslovnih ljudi o tajnicama. Rezultati su pokazali da bi tajnice iznad svega trebale biti komunikativne, obrazovane, snalažljive, pouzdane, profesionalne, pozitivne i vedra duha, snalažljive, pristojne, predane, odane, odgovorne, marljive, organizirane, profesionalne i efikasne. Između ostalog, trebale bi poznavati barem dva strana jezika, imati „sposobnost pomirljive komunikacije u kriznim i napetim situacijama“, „vještinu neizazivanja konflikata i sposobnost njegove transformacije, objektivnost, vještinu nefavoriziranja,“ poznavanje opće kulture, izvrsno se služiti računalom i osnovnim računalnim programima, posjedovati visoku razinu emocionalne inteligencije. Neki smatraju kako bi idealna tajnica trebala biti ugodne vanjštine, svestrana i „kantica“ za sve. Idealna tajnica bi, uz sva ostala znanja trebala posjedovati i znanje o vođenju knjigovodstva i računovodstva, ali i znati skuhati „dobru kavu.“ Uz sve navedeno, idealna tajnica nikako ne bi smjela biti „ulizica šefu.“ (MJ)

Program i prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox