Air France preuzeo prvi od 60 Airbuseva A220-300

30/09/2021

Air France  je jučer preuzeo svoj prvi Airbus A220-300, najnoviji dragulj tvrtke u floti na svojoj mreži na kratkim i srednjim relacijama. Air France planira navedenim tipom zrakoplova do 2025. zamijeniti svoje letjelice starijih generacija (Airbus A318 i A319, kao i nekoliko Airbus A320 ) na mreži kratko linijskih i srednje linijskih letova.


Modernizacijom flote Air France ispunjava svoj plan održivog poslovanja: Airbus A220-300 napravljen je od lakših materijala, koristi 20% manje goriva i proizvodi 34% manje buke u odnosu na zrakoplove prethodnih generacija. Novi model je ekonomičniji: smanjuje troškove za 10% po sjedištu.

Ovaj novi zrakoplov s neusporedivim energetskim performansama predstavlja veliku vrijednost za Air France. Do danas je obnova flote glavni izvor smanjenja emisije CO2 i zato nastavljamo ulagati u zrakoplove najnovije generacije. Također aktiviramo sve poluge koje su nam na raspolaganju, poput održivih goriva ili eko-pilotiranja, kao dio našeg doprinosa promicanju ugljično neutralne industrije zračnog prometa i pozicioniranju se kao vodeći igrač održivijeg zrakoplovstva , izjavio je Benjamin Smith, Izvršni direktor Air France-KLM.

Dolazak novog zrakoplova uvijek je posebna prilika za zračnog prijevoznika. Svi timovi Air Francea proveli su se više od dvije godine pripremajući se za ovaj trenutak i uzbuđeni smo što vidimo kako naši klijenti otkrivaju optimalnu udobnost koju nudi ovaj zrakoplov. Kabina je prostranija, svjetlija i nudi potpunu Wi-Fi vezu, što dodatno pridonosi vrhunskom pozicioniranju naše ponude, dodala je Anne Rigail, direktorica Air Francea.

Nazvan "Le Bourget" u znak poštovanja prema gradu sjeverno od Pariza koji je duboko povezan s zrakoplovnom industrijom, zrakoplov nosi simboličnu livreju Air Francea. Također ima krilatog morskog konjica na prednjoj strani trupa i na vrhovima krila, simbol koji utjelovljuje mit o osnivanju tvrtke.

Od 31. listopada 2021. Airbus A220-300 letjet će za Berlin (Njemačka), Barcelonu, Madrid (Španjolska), Milano-Linate i Veneciju (Italija) iz čvorišta Air France u Parizu-Charles de Gaulle.

Tijekom zimske sezone 2021.-2022., Zrakoplovi će postupno širiti svoju mrežu na Bolognu, Rim (Italija), Lisabon (Portugal) i Kopenhagen (Danska).

Ekonomski i ekološki učinkovit zrakoplov

Najinovativniji i najučinkovitiji jednokrilni zrakoplov u svojoj klasi, Airbus A220-300 savršeno je prilagođen mreži Air France na kratkim i srednjim relacijama. Omogućuje smanjenje troškova po sjedalu od 10% u usporedbi s Airbusima A318 i A319 i ističe se energetskom učinkovitošću, trošeći 20% manje goriva od zrakoplova koji zamjenjuje, a emisije CO2 također se smanjuju za 20%. Njegov je otisak buke također 34% manji.

Ove će karakteristike odigrati odlučujuću ulogu u smanjenju utjecaja Air Francea na okoliš i postizanju ciljeva održivog razvoja. Do 2030. godine zračni prijevoznik će smanjiti svoju ukupnu emisiju CO2 po putniku / km za 50% u odnosu na 2005. ili 15% u apsolutnim iznosima.

Prvi od navedenih 60 Airbus A220 dizajniran je posebno za Air France. Zrakoplov na sebi ima nove Air France boje i na prednjem dijelu trupa ima krilatog morskog konjića, povijesni simbol zrakoplovne kompanije koji oslikava njenu bogatu povijest. Air France Airbus A220 prima 148 putnika u konfiguraciji od 3-2 sjedala (5 sjedala poprečno) te tako većini putnika (80%) nudi sjedalo uz prozor ili prolaz. Svako sjedište je opremljeno USB priključcima tipa A i tipa C i svi putnici će imati pristup Wi-Fi mreži sa svojih ličnih uređaja.

Nudi dvije putničke kabine, Poslovnu i Ekonomsku, te pristup Air France Connect, Wi-Fi usluzi avioprijevoznika.

Sjedalo je najšire na tržištu (48 cm). Naginje se do 118 stupnjeva i ima podesivi naslon za glavu, kožne presvlake i ergonomski jastuk za sjedenje za poboljšanu udobnost.

Kabina, najprostranija i najsvjetlija u svojoj kategoriji, uređena je u potpisanim bojama Air Francea-nijanse plave, snažna prisutnost bijele boje koja daje svjetlost i kontrast, te dašak crvene boje simboliziraju izvrsnost i znanje zrakoplovne kompanije.

Veliki panoramski prozori pružaju prirodno svjetlo za vrijeme putovanja. Središnji prolaz posebno je širok i omogućuje korisnicima udobno kretanje.

I na kraju, kao i u cijeloj floti Air Francea, zrak se u kabini obnavlja svake 3 minute zahvaljujući sustavu recikliranja zraka filtera tipa HEPA (High Efficiency Particulate Air) koji uklanja 99,9% čestica i virusa. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox